This project involved basement, extension and refurbishment work to a large detached Victorian house located in the leafy suburbs of Wandsworth Common.

The house originally comprised 3 floors and a small basement, and Chase were employed to carry out a full refurbishment, whilst constructing a new full-size basement with adjoining exterior lightwell to the rear, new side & rear extension at ground floor level, maid’s quarters in the basement, renovating the roof space to make usable, and a new standalone Garden House.

A main feature of the house is the circular core staircase from ground floor level to basement, which greets you when you walk through the large oak front door. This staircase was formed from reinforced concrete, and then clad in a fumed hard oak wood wall panelling with vision panel cut outs.  This is the same fumed oak used for floor coverings in all main areas of the ground & basement. A glass floor over a section of the basement lightwell allows light to the media room below.

Location

London, SW12

Client

Private Client

Consultants

Smallwood Architects

Michael Bailey Orla Kelly Consulting Structural Engineers

Philip Uren & Co

Structa LLP

← Back to projects

Accredited by